Μήλα ψημένα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Για 4 μερίδες

4 μήλα

50γρ καρυδόψιχα Simply Bio, ψιλοκομμένη

30γρ σταφίδα μαύρη Simply Bio

30γρ καρύδα τριμμένη RAPUNZEL

4 τεμάχια χουρμάδες απύρηνοι RAPUNZEL, ψιλοκομμένοι

60γρ μάρτζιπαν με μέλι RAPUNZEL, κομμένο σε μικρά κομματάκια

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καρύδας Simply Bio

1 πρέζα βανίλια bourbon τριμμένη RAPUNZEL

2 κουταλιές σούπας σιρόπι χουρμά RAPUNZEL

4 κουταλιές σούπας χυμό μήλου Beutelsbacher

Επιπλέον σιρόπι χουρμά RAPUNZEL, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC με αέρα.

Πλένουμε καλά τα μήλα και κόβουμε την κορυφή τους ως 1cm περίπου. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη μισή ψίχα του μήλου. Αναμιγνύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπωλ και στο τέλος προσθέτουμε και το σιρόπι χουρμά. Ρίχνουμε τη γέμιση στο εσωτερικό των μήλων.

Βάζουμε τα μήλα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό μήλου, ώστε να τρέξει και στη φλούδα τους.

Ψήνουμε για 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με επιπλέον σιρόπι χουρμά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε και με παγωτό.

 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά.

Vegetarian

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt