Κολοκυθάκια με γέμιση ρυζιού και τυρί φέτα
Κολοκυθάκια
με γέμιση ρυζιού και τυρί φέτα
Υλικά (για 4 άτομα)
4 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
1 ποτήρι Σάλτσα τομάτας Familia Rapunzel
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 τομάτες
2 κουταλιές σούπας αμυγδαλοβούτυρο Rapunzel
100γρ ρύζι μακρύ καστανό ή λευκό Rapunzel
150ml ζωμός
λαχανικών Rapunzel
Αλάτι με βότανα Rapunzel
Πιπέρι μαύρο τριμμένο BioArt
Μερικά κλωναράκια μαϊντανό και λίγη μέντα
100γρ τυρί φέτα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Ζεματίζουμε τις τομάτες, ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε μικρούς κύβους και σοτάρουμε
μαζί με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά το αμυγδαλοβούτυρο με το ζωμό λαχανικών
( ½ κουταλιά σούπας ζωμό λαχανικών σκόνη διαλυμένη σε 500ml βραστό νερό), προσθέτουμε το ρύζι και κατόπιν όλο
το μείγμα στα σοταρισμένα κρεμμύδια και τομάτες. Ψιλοκόβουμε τα βότανα και
κρατάμε 1 κουταλιά σούπας από αυτά για τη σάλτσα τομάτας. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα
βότανα στο μείγμα του ρυζιού και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος , τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι και έπειτα
βάζουμε τη γέμιση του ρυζιού.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας Familia μαζί με την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τη μία
κουταλιά ψιλοκομμένα βότανα που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια
με μικρούς κύβους τυρί φέτα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Τα αφήνουμε σκεπασμένα
σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα.
Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.
Μια ευγενική προσφορά BioArt
Αφήστε ένα σχόλιο