Κολοκύθα καραμελωμένη στο φούρνο, με φουντούκι και φασκόμηλο

Συνοδευτικό πιάτο για 4 άτομα

Υλικά

1 κολοκύθα Hokkaido

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ζάχαρη ακατέργαστη ζαχαροκάλαμου Rapadura RAPUNZEL

Κινόα λευκό RAPUNZEL (προαιρετικά)

Για τη μαρινάδα

60γρ φουντούκι RAPUNZEL, χονδροκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φουντουκέλαιο RAPUNZEL

1 πρέζα Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

12 φύλλα φασκόμηλου (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα σπόρια της κολοκύθας και κόβουμε σε φέτες σε σχήμα φεγγαριού.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Βάζουμε τις φέτες κολοκύθας σε ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη Rapadura και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.  

Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπωλ. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ραντίζουμε τις φέτες κολοκύθας. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε τις φέτες κολοκύθας ως ορεκτικό ή μαζί με κινόα (βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης).

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Vegan

Χωρίς γλουτένη

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt