VEGAN Κις λορέν (Quiche Lorraine)

1 φύλλο σφολιάτας vegan (300 γρ)

80γρ φιστίκι κάσιου RAPUNZEL

1 πράσο

150γρ τόφου καπνιστό

2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100γρ αλεύρι από άσπρο φασόλι RAPUNZEL

400γρ τυρί quark από σόγια

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές σούπας νιφάδες διατροφική μαγιάς RAPUNZEL

120ml ζωμός λαχανικών χωρίς μαγιά RAPUNZEL

1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ χ/γλουτένη Werz

1 πρέζα κουρκουμά BIOART

Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

Πιπέρι μαύρο BIOART

Μοσχοκάρυδο τριμμένο BIOART

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα κάσιου για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν δεν υπάρχει χρόνος για μούλιασμα, μπορεί να παραληφθεί αυτό το στάδιο και να προσθέσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό στη γέμιση ώστε να γίνει πιο κρεμώδης.

Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το τόφου σε κύβους. Σωτάρουμε και τα δύο ελαφρά σε λίγο λάδι και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τα κάσιου με τα υπόλοιπα υλικά σε μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Περιχύνουμε το κρεμώδες μείγμα στο τηγανισμένο πράσο και τόφου.

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το χωρίζουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο και δύο μικρότερα. Τα μικρά τετράγωνα τα ξανακόβουμε ώστε να κάνουμε λωρίδες.

Παίρνουμε το μεγάλο τετράγωνο του φύλλου μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στη φόρμα μας, πιέζοντας ελαφρά. Βάζουμε τις λωρίδες της σφολιάτας περιμετρικά στο σκεύος. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στο εσωτερικό.

Ανασηκώνουμε τη σφολιάτα απαλά με τα δάκτυλα μας σε όλο το περίγραμμα ώστε να καλύψει ελαφρά στην άκρη τη γέμιση. Ψήνουμε στους 200οC για 25-30 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά.

Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά.

Χρόνος μουλιάσματος: 2 ώρες (προαιρετικό)

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt