Πιτάκια μήλου με παγωτό Samba και αμυγδάλου
Πιτάκια
μήλου με παγωτό Samba
& αμυγδάλου
Υλικά (για 4 άτομα)
160γρ αλεύρι μαλακό σταριού
300ml ρόφημα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 φακελάκια βανίλια bourbon με ζάχαρη Rapadura Rapunzel
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (2 μέρη
πιπερόριζα τριμμένη BioArt, 2 μέρη κανέλα τριμμένη BioArt, 1 μέρος γαρύφαλο τριμμένο BioArt, ½ μέρος μοσχοκάρυδο τριμμένο BioArt)
Κανέλα τριμμένη BioArt
Ζάχαρη χρυσή ζαχαροκάλαμου Cristallino Rapunzel
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα Rapunzel
50γρ Σοκολάτα μαύρη 60% Rapunzel
4 μήλα
Για το παγωτό
100γρ επάλειψη σοκολάτας Samba σκούρα Rapunzel
100γρ αμυγδαλοβούτυρο Rapunzel
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη χρυσή ζαχαροκάλαμου Cristallino Rapunzel
15 παγάκια μεγάλα (περίπου 200γρ)
1 πρέζα βανίλια bourbon τριμμένη Rapunzel
1 πρέζα αλάτι Ατλαντικού Rapunzel
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το
ρόφημα σόγιας ανακεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα
φακελάκια βανίλιας με ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακατέργαστη Cristallino και το
μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τον πυρήνα τους, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους
½ cm (μισού εκατοστού). Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε
λίγο ηλιέλαιο (ύψος 2cm). Περνάμε
τα μήλα μέσα από το μείγμα του μπωλ και μετά τα βάζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί
η ζύμη για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Ανακατεύουμε 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη χρυσή
ζαχαροκάλαμου Cristallino και ½
κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη και πασπαλίζουμε τις ζεστές φέτες μήλου.
Για το παγωτό, προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ υψηλής
απόδοσης την επάλειψη από σκούρα σοκολάτα Samba, το αμυγδαλοβούτυρο, τη ζάχαρη χρυσή ζαχαροκάλαμου
Cristallino, τα παγάκια και τη βανίλια bourbon τριμμένη. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη. Εναλλακτικά,
μπορούμε να φτιάξουμε μια κρέμα από ζεσταμένη επάλειψη σοκολάτας σκούρας Samba μαζί με τη ζάχαρη, το αμυγδαλοβούτυρο, την βανίλια
bourbon τριμμένη και
το αλάτι.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί, τα 50γρ μαύρης σοκολάτας για
το γαρνίρισμα.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο 3
πιτάκια μήλου με μια μπάλα παγωτού Samba και
λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.
Μια ευγενική προσφορά BioArt - Rapunzel
Αφήστε ένα σχόλιο