Vegan burger με κεχρί και λαχανικά

Για 2 άτομα

250γρ  κεχρί RAPUNZEL

850ml νερό

½  κουτ. γλυκού Αλάτι με βότανα RAPUNZEL

1 κρεμμύδι

1 κολοκυθάκι

½  μελιτζάνα

1 πιπεριά κόκκινη

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι με βότανα RAPUNZEL

80γρ πελτές τομάτας RAPUNZEL

1 κουταλιά σούπας πέστο πράσινο Γένοβας Il Nutrimento

2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αγάρ αγάρ RAPUNZEL

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (πάστα ή ψιλοκομμένο)

Πιπέρι μαύρο τριμμένο BioArt

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: κέτσαπ squeeze RAPUNZEL

Εκτέλεση


Βάζουμε το κεχρί με το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 22 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα. Πλένουμε την πιπεριά, την αδειάζουμε από τα σπόρια και κόβουμε σε κύβους επίσης. Βάζουμε τα λαχανικά σε μπωλ με το ελαιόλαδο, τα αναμιγνύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι και τα περνάμε από το τηγάνι για 10 λεπτά, γυρίζοντας τα συνέχεια.

Ανακατεύουμε καλά το βρασμένο κεχρί και τα λαχανικά με τον πελτέ τομάτας, το πράσινο πέστο, τη ρίγανη και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στο grill για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά.  

Σερβίρουμε με στρογγυλά ψωμάκια, μαρούλι, αγγούρι, τομάτα, κρεμμύδι. Μπορείτε να προσθέσετε και κέτσαπ για έξτρα γεύση και απαλή υφή!

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά.

Vegan

Ζεστό πιάτο

Πλήρες γεύμα

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt