Λουπινοκεφτέδες VEGAN με σάλτσα Γκαράμ Μασάλα

Για 2 άτομα

100γρ αλεύρι λούπινου RAPUNZEL

330ml ζωμός λαχανικών RAPUNZEL

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 καρότο τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

6 τεμάχια καρύδι πεκάν RAPUNZEL κομμένα

1 κουταλιά σούπας καρύδα τριμμένη RAPUNZEL

Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

Πιπέρι μαύρο BIOART

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα RAPUNZEL

1 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα τριμμένη BIOART

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κουρκουμά BIOART

½  κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο BIOART

300γρ σέλινο χονδροκομμένο

400ml γάλα καρύδας RAPUNZEL

Τσίλι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε το αλεύρι λούπινου με 180ml ζεστού ζωμού λαχανικών και το αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 κρεμμύδι, το καρότο, 1 σκελίδα σκόρδο στο μείγμα λούπινου και έπειτα το καρύδι πεκάν και την τριμμένη καρύδα. Τέλος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, φτιάχνουμε 8-10 λουπινοκεφτέδες και τους περνάμε στο τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε ελαφρά την πιπερόριζα και τον κουρκουμά με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το δεύτερο κρεμμύδι, το δεύτερο σκόρδο και το σέλινο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 150 ml ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε και τσίλι για έξτρα πικάντικη γεύση.

Σερβίρουμε τους λουπινοκεφτέδες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα Γκαράμ Μασάλα. Απολαύστε το ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά.

Ζεστό πιάτο

Εύκολη προετοιμασία

Πλήρες γεύμα

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt