Καλοκαιρινή τάρτα με κεράσια και άλλα φρούτα

Υλικά (για 1 κέικ διαμέτρου 24cm)

Για την τάρτα

200γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής Simply Bio

90γρ ζάχαρη ακατέργαστη Simply Bio

8γρ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη Werz

1 πρέζα βανίλια bourbon τριμμένη RAPUNZEL

1 πρέζα βανίλια Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

40ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα RAPUNZEL

120γρ γιαούρτι καρύδας Harvest moon (ή άλλο φυτικό γιαούρτι)

100ml χυμός πορτοκαλιού

100ml νερό κρύο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Λίγο λάδι για τη φόρμα

Για την κρέμα βανίλιας

½ φάκελο Μείγμα για πουτίγκα βανίλιας RAPUNZEL

250ml κρέμα μαγειρικής φυτική (π.χ βρώμης, ή σόγιας ή αμυγδάλου κλπ)

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ακατέργαστη Simply Bio

1 πρέζα κουρκουμάς BioArt

1 κουταλιά σούπας γιαούρτι καρύδας Harvest moon (ή άλλο φυτικό γιαούρτι)

Για γαρνίρισμα (περίπου 300γρ φρούτα)

100γρ κεράσια

100γρ φράουλες

50γρ σμέουρα

50γρ βατόμουρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι ντίνκελ, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το χυμό λεμονιού, και χτυπάμε καλά με σύρμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Λαδώνουμε τη φόρμα και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στην επιφάνεια εργασίας ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα που περιέχει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα βανίλιας, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το μείγμα για πουτίγκα βανίλιας και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη φυτική κρέμα μαγειρικής και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα μαγειρικής να πάρει μια βράση και την προσθέτουμε στο μείγμα της πουτίγκας. Έπειτα βάζουμε όλο το μείγμα να πάρει άλλη μια βράση και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος, ρίχνουμε και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε.  

Βγάζουμε την τάρτα από τη φόρμα και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας, αφήνοντας περίπου 1 cm περιμετρικά της τάρτας. Πλένουμε τα φρούτα και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση κατά μήκος και διακοσμούμε με όλα τα φρούτα όπως επιθυμούμε.

Tip: αν θέλετε να ετοιμάσετε την τάρτα μερικές ημέρες νωρίτερα, μπορείτε να βάλετε τη βάση της στην κατάψυξη, μετά το ψήσιμο. Η κρέμα μπορεί να προετοιμαστεί από το προηγούμενο βράδυ και να διατηρηθεί σε αεροστεγή περιέκτη στο ψυγείο. Έτσι μπορείτε να έχετε την τάρτα έτοιμη την ημέρα που επιθυμείτε.

 Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά.

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 30 λεπτά

Vegan

Κρύο πιάτο

Σνακ

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt