Vegan σούπα με κολοκύθα και σησαμέλαιο

Για 6 μερίδες

5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο ή τρίμμα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κολοκύθες κίτρινες μικρές (butternut squash) καθαρισμένες και χωρίς κουκούτσια

3 κουταλιές της σούπας ζωμός λαχανικών RAPUNZEL

Περίπου 1lt νερό

½ κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο αποξηραμένο BIOART

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό BIOART

1 πρέζα πιπέρι μαύρο τριμμένο ΒΙΟΑRT

Για το σερβίρισμα

Κολοκυθόσπορος ψημένος RAPUNZEL

Σησαμέλαιο RAPUNZEL

Τσιπς λαχανίδας (kale)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Κόβουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου.   

Προσθέτουμε την ψίχα της κολοκύθας, το νερό και το ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου – μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

 Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα μέχρι να λιώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα για άλλα 5 λεπτά.

Γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο ψημένο, ή σησαμέλαιο, ή τσιπς λαχανίδας (kale).

 Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά.

Vegan

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Μια ευγενική προσφορά Bio Art