Energy balls με χουρμά και ξηρούς καρπούς
Energy balls με χουρμά και
ξηρούς καρπούς
Για 24 κομμάτια
200γρ χουρμάδες απύρηνοι RAPUNZEL
120γρ καρύδι
Bραζιλίας RAPUNZEL
1 κουταλάκι
του γλυκού λάδι καρύδας απαρωματισμένο RAPUNZEL
1 πρέζα
βανίλια bourbon τριμμένη RAPUNZEL
1 πρέζα
αλάτι ψιλό Μεσολογγίου PASTA PASTA
40γρ κακάο
σκόνη με χαμηλά λιπαρά RAPUNZEL
2 κουταλιές
σούπας σιρόπι χουρμά RAPUNZEL
Για
γαρνίρισμα
5 κουταλιές σούπας
καρύδι Bραζιλίας ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τους χουρμάδες σε μπλέντερ μέχρι να γίνει
μια ενιαία μάζα. Καβουρδίζουμε τα τους ξηρούς καρπούς σε τηγάνι. Μετά το
καβούρντισμα αφαιρούμε το περίβλημα τους.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ με τους χουρμάδες τους ξηρούς
καρπούς, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και αναμιγνύουμε καλά όλα τα
υλικά. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο και το σιρόπι χουρμά μέχρι το μείγμα να
γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέτουμε λίγο λάδι
καρύδας ακόμα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20
λεπτά.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα
ρολάρουμε στο ψιλοκομμένο καρύδι Βραζιλίας μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.
Χρόνος ψύξης: 20 λεπτά
Vegan
Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Μια ευγενική προσφορά BioArt
Αφήστε ένα σχόλιο