Energy balls με χουρμά και ξηρούς καρπούς

Για 24 κομμάτια

200γρ χουρμάδες απύρηνοι RAPUNZEL

120γρ καρύδι Bραζιλίας RAPUNZEL

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας απαρωματισμένο RAPUNZEL

1 πρέζα βανίλια bourbon τριμμένη RAPUNZEL

1 πρέζα αλάτι ψιλό Μεσολογγίου PASTA PASTA

40γρ κακάο σκόνη με χαμηλά λιπαρά RAPUNZEL

2 κουταλιές σούπας σιρόπι χουρμά RAPUNZEL

Για γαρνίρισμα

5 κουταλιές σούπας καρύδι Bραζιλίας ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τους χουρμάδες σε μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ενιαία μάζα. Καβουρδίζουμε τα τους ξηρούς καρπούς σε τηγάνι. Μετά το καβούρντισμα αφαιρούμε το περίβλημα τους.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ με τους χουρμάδες τους ξηρούς καρπούς, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι και αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο και το σιρόπι χουρμά μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέτουμε λίγο λάδι καρύδας ακόμα.  

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα ρολάρουμε στο ψιλοκομμένο καρύδι Βραζιλίας μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.

Χρόνος ψύξης: 20 λεπτά

Vegan

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Μια ευγενική προσφορά BioArt