Ρολά μελιντζάνας με γέμιση ρυζιού

Υλικά για 2 άτομα

100γρ ρύζι parboiled καστανό RAPUNZEL

3 μελιντζάνες

αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

2 σκόρδα ψιλοκομμένα

50γρ πελτές τομάτας RAPUNZEL

2 κουταλιές σούπας νιφάδες μαγιάς ρυζιού RAPUNZEL

Πιπέρι ανάμεικτο, φρεσκοτριμμένο

χυμός λεμονιού (1/2 λεμόνι)

1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

βασιλικός και μαϊντανός ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες (αφού βράσει νερό 200ml, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία).  Κόβουμε τις άκρες από τις μελιντζάνες και έπειτα τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε στο ρύζι το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον πελτέ. Στο τέλος, προσθέτουμε τις νιφάδες μαγιάς ρυζιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και τα βότανα.

Ξεπλένουμε τις μελιντζάνες και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε τη γέμιση ρυζιού, τυλίγουμε σε ρολό και πιάνουμε με οδοντογλυφίδα. Τηγανίζουμε τα ρολά και από τις δύο πλευρές σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο για 4 λεπτά.

Tip: Συνοδεύεται άριστα με τυρί Quark με βότανα!

Χρόνος: 45 λεπτά.

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt