Πουρές γλυκοπατάτας με κουνουπίδι, ρόδι, βασιλικό & αγκινάρα

Υλικά (για 2 άτομα)

Πουρές γλυκοπατάτας

660γρ γλυκοπατάτες

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας αμυγδαλοβούτυρο λευκό Rapunzel

Πιπέρι μαύρο BioArt φρεσκοτριμμένο

Αλάτι Ατλαντικού Rapunzel

Κουνουπίδι με ρόδι

2 κρεμμύδια

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

320γρ κουνουπίδι

1 κουταλιά σούπας λινέλαιο με ρόδι Rapunzel

½ ρόδι

Αλάτι Ατλαντικού Rapunzel

Βασιλικός με αγκινάρα

Αγκινάρα βαζάκι σε ελαιόλαδο (240γρ)

2 κουταλάκια γλυκού πέστο πράσινο

30γρ κολοκυθόσπορος ψημένος Rapunzel

2 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα στους 250οC για 12-25 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίχνουμε τα ψημένα κομμάτια γλυκοπατάτας σε ένα μπωλ, και τα λιώνουμε καλά μαζί με το λευκό αμυγδαλοβούτυρο, αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε το κουνουπίδι. Το σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το λινέλαιο με ρόδι και τους σπόρους ροδιού.

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το ελαιόλαδο και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε με το πέστο. Καβουρδίζουμε τους κολοκυθόσπορους για 3 λεπτά περίπου (χωρίς λάδι).

Απλώνουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας σε ένα πιάτο, και προσθέτουμε από πάνω τις αγκινάρες, το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt