Μηλόπιτα με καρύδι και κράνμπερρυ Vegan

Υλικά για 12 κομμάτια

130γρ μαργαρίνη φυτική

130γρ ζάχαρη κρυσταλλική Cristallino Rapunzel

250γρ αλεύρι σιταριού ολικής (μαλακό) Φυσιοθεραπευτική

210ml ρόφημα σόγιας

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σόγιας Φυσιοθεραπευτική

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη BioArt

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια bourbon τριμμένη Rapunzel

1 πρέζα αλάτι με βότανα και φύκια Rapunzel

80γρ καρυδόψιχα Rapunzel

70γρ κράνμπερρυ Φυσιοθεραπευτική

2 μήλα (περίπου 470γρ)

Για γαρνίρισμα

30γρ ζάχαρη κρυσταλλική Cristallino Rapunzel

½  κουταλάκι του γλυκού βανίλια bourbon τριμμένη Rapunzel

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC . Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ολικής, το ρόφημα σόγιας, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι σόγιας, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Κόβουμε την καρυδόψιχα σε χοντρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε στη ζύμη μαζί με τα κράνμπερρυ.

Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλοίφουμε μια στρογγυλή φόρμα με μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Στην επιφάνεια του, «βουτάμε» τις φέτες του μήλου κάθετα ή οριζόντια ανάλογα με την προτίμηση μας. 

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με μείγμα ζάχαρης και βανίλιας και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη μηλόπιτα με μια μπάλα παγωτού και μερικούς καρπούς κράνμπερρυ.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 35- 40 λεπτά

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt