Μηλόπιτα με καρύδι και κράνμπερρυ Vegan
Μηλόπιτα με καρύδι και κράνμπερρυ Vegan
Υλικά για 12 κομμάτια
130γρ μαργαρίνη φυτική
130γρ ζάχαρη κρυσταλλική Cristallino
Rapunzel
250γρ αλεύρι σιταριού ολικής (μαλακό)
Φυσιοθεραπευτική
210ml ρόφημα
σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σόγιας
Φυσιοθεραπευτική
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη BioArt
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια bourbon τριμμένη Rapunzel
1 πρέζα αλάτι με βότανα και φύκια Rapunzel
80γρ καρυδόψιχα Rapunzel
70γρ κράνμπερρυ Φυσιοθεραπευτική
2 μήλα (περίπου 470γρ)
Για γαρνίρισμα
30γρ ζάχαρη κρυσταλλική Cristallino Rapunzel
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια bourbon τριμμένη Rapunzel
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC . Χτυπάμε τη
μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι
ολικής, το ρόφημα σόγιας, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι σόγιας, τη βανίλια και
το αλάτι, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Κόβουμε την καρυδόψιχα σε χοντρά κομμάτια και τα
ανακατεύουμε στη ζύμη μαζί με τα κράνμπερρυ.
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλοίφουμε
μια στρογγυλή φόρμα με μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Στην επιφάνεια
του, «βουτάμε» τις φέτες του μήλου κάθετα ή οριζόντια ανάλογα με την προτίμηση
μας.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφού κρυώσει,
πασπαλίζουμε με μείγμα ζάχαρης και βανίλιας και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη μηλόπιτα με μια μπάλα
παγωτού και μερικούς καρπούς κράνμπερρυ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 35- 40 λεπτά
Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.
Μια ευγενική προσφορά BioArt
Αφήστε ένα σχόλιο