Κέικ με πορτοκάλι, μαρτσιπάν και αμύγδαλο φιλέ σε ποτηράκια

Υλικά


Για 6 βαζάκια θερμοανθεκτικά των 400ml

  • 250 γρ βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ ζάχαρη ακατέργαστη Simply Bio
  • 4 αυγά
  • 200 γρ μαρτσιπάν μελιού RAPUNZEL
  • 250 γρ αλεύρι ντίνκελ τύπου 1050 Simply Bio
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκάλι μεγάλο (βιολογικό)
  • 50 γρ αμύγδαλο φιλέ RAPUNZEL

Επιπλέον:

  • 6 βαζάκια θερμοανθεκτικά των 400 ml με καπάκι
  • Τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) για τα ποτηράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεπλένουμε τα βαζάκια και τα καπάκια με ζεστό νερό. Έπειτα βουτυρώνουμε τα βαζάκια και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με τη γαλέτα.

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο. Κόβουμε το μαρτσιπάν σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Πλένουμε το πορτοκάλι με ζεστό νερό και ρίχνουμε ξύσμα από τη φλούδα του στο μείγμα μας. Έπειτα στίβουμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε και το χυμό του στη ζύμη. Χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά.

Χωρίζουμε το μείγμα στα 6 βαζάκια (να γεμίσουν μέχρι τη μέση μόνο). Ρίχνουμε από πάνω το αμύγδαλο φιλέ και σκουπίζουμε σχολαστικά τα υπολείμματα εξωτερικά του βάζου.
Ψήνουμε στους 180 °C (πάνω - κάτω) χωρίς τα καπάκια για 30-35 λεπτά.

Αμέσως μετά το ψήσιμο, κλείνουμε τα βαζάκια με το καπάκι τους σφικτά. Έτσι δημιουργείται ένα κενό αέρος και το κέικ μπορεί να διατηρηθεί σε δροσερό μέρος για 2 βδομάδες.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 Min.
  • Χρόνος ψησίματος: 30 Min.

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt