Χριστουγεννιάτικο κέικ με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

Για 60 τεμάχια

Για τη ζύμη

100γρ φυτική μαργαρίνη

80γρ ζάχαρη χρυσή Φυσιοθεραπευτική

80γρ ζάχαρη ακατέργαστη Rapadura RAPUNZEL

1 αυγό (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Υποκατάστατο αυγού Baule Volante / 1 φακελάκι 15γρ αντιστοιχεί σε 2 αυγά)

100γρ φιστικοβούτυρο τραγανό RAPUNZEL

150γρ αλεύρι

50γρ νιφάδες βρώμης λεπτές RAPUNZEL

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι Βανίλια bourbon με ζάχαρη Rapadura RAPUNZEL

1 πρέζα Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

Για το γλάσο

140γρ κουβερτούρα μαύρη RAPUNZEL

50γρ φιστικοβούτυρο τραγανό RAPUNZEL

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τη μαργαρίνη, τη χρυσή ζάχαρη και την ακατέργαστη ζάχαρη Rapadura μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Ανακατεύουμε το αυγό (ή το υποκατάστατο) και το φιστικοβούτυρο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Έπειτα, αναμιγνύουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης. 

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (30Χ25 cm). Πιέζουμε τη ζύμη με βρεγμένα χέρια σε όλο το χώρο και τρυπάμε με ένα πιρούνι αρκετές φορές στην επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC (με αέρα 160οC) για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με το φιστικοβούτυρο. Περιχύνουμε το κέικ και αφού πήξει στην επιφάνεια, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά.

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt