Καρμπονάρα με πέννες έμμερ

Υλικά για 4 άτομα

500γρ πέννες έμμερ λευκές RAPUNZEL

3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200γρ τόφου καπνιστό, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

180γρ αμυγδαλοβούτυρο λευκό RAPUNZEL

450ml νερό

1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού

Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο BIOART

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε το τόφου για 4 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να σωταριστεί.

Αναμιγνύουμε το αμυγδαλοβούτυρο με το νερό και το χυμό λεμονιού.  Βάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι για λίγα λεπτά και την αφήνουμε να δέσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.

Γαρνίρουμε τις πέννες έμμερ και σερβίρουμε.

Tip: Αν επιθυμούμε η σάλτσα να έχει μεγαλύτερη πυκνότητα, αφήνουμε να βράσει περισσότερο ή προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού κόμμι χαρουπιού RAPUNZEL και ξαναβράζουμε.

Χρόνος: 25 λεπτά.

Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.

Μια ευγενική προσφορά BioArt