Ρύζι μπασμάτι με σάλτσα μάνγκο - καρύδας
Ρύζι
μπασμάτι με σάλτσα μάνγκο - καρύδας
Υλικά (για 4 άτομα)
250γρ ρύζι μπασμάτι Rapunzel
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι πιπερόριζα (στο μέγεθος ενός καρυδιού)
ψιλοκομμένη
2 σκόρδα ψιλοκομμένα
Λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης Rapunzel
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
200γρ φακές κόκκινες Rapunzel
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς τριμμένος BioArt
½ κουταλάκι του γλυκού κολίανδρος τριμμένος BioArt
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο BioArt
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη BioArt
200ml γάλα
καρύδας Rapunzel
500ml ζωμός λαχανικών χωρίς μαγιά Rapunzel
Αλάτι Ατλαντικού Rapunzel
Πιπέρι μαύρο BioArt φρεσκοτριμμένο
1 μάνγκο κομμένο σε κύβους
½ ματσάκι κολίανδρος φρέσκος
4 κουταλιές σούπας καρύδα τριμμένη Rapunzel
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη
συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και τσιγαρίζουμε ελαφρά
το κρεμμύδι, την πιπερόριζα και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, τις
φακές (αφού έχουν βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία) , τον κουρκουμά,
τον κολίανδρο, το κύμινο και την κανέλα. Σβήνουμε με το γάλα καρύδας και τον
ζωμό λαχανικών ( ½ κουταλιά σούπας ζωμό λαχανικών χωρίς μαγιά σκόνη διαλυμένη
σε 500ml βραστό νερό). Αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για
10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος, προσθέτουμε το κομμένο μάνγκο και φρέσκο
κολίανδρο.
Σερβίρουμε με το ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με
τριμμένη καρύδα και φύλλα κολίανδρου.
Τα είδη που περιλαμβάνει η συνταγή θα τα βρείτε στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων BioArt BioMarket.
Μια ευγενική προσφορά BioArt - Rapunzel
Αφήστε ένα σχόλιο